Голямото дупе за жените има предимства не само при намирането на сексуален партньор, но резултатите от изследване на германски учени от "University of Tübingen" сочат, че жените с крушовидна форма на тялото имат по-малък риск от развитие на диабет, инфаркт и инсулт.

Излишните килограми отзад в областта на бедрата и ханша са много по-благотворни за здравето на дамите, защото складират по-безопасно мазнините в човешкия организъм - за разлика от натрупаните "коварни" мазнини в областта на корема, които дори са способни да предизвикат въпросните заболявания.

Снимка: iStock

Трупането на мазнини в дупето, ханша и бедрата е по-здравословно, защото се складират за дълъг период (като за разлика от тези в коремната област) и не се насочват директно към важни вътрешни органи като сърцето и черния дроб, предизвиквайки високо кръвно налягане, висока кръвна захар и рискове от по-късни заболявания, коментира ръководителят на изследването д-р Норберт Щефан.

"Когато една жена има телесно тегло в нормите, за нея би било по-здравословно да има крушовидна форма на тялото от ябълковидна, защото по този начин мазнините се натрупват в долната част на тялото, а не около него в средната", допълва немският специалист.

Снимка: iStock

Проучването посочва, че дори 1 от 5 души с ниско телесно тегло има по-висок риск от развитие на заболяванията, в сравнение с хората с по-високо. Много хора живеят в заблуда, като си мислят, че са здрави, само защото са слаби или с нормален индекс на телесната маса, така че не се отчайвайте с думите "Защо дупето ми е толкова голямо?".