„На мама пътят й към мен и към брат ми е бил малко по-дълъг от очакваното. Не са изключение случаите, когато най-хубавото нещо на света, това да станеш майка, идва малко по-бавно или малко по-трудно“.

Това сподели водещата Петя Дикова в студиото на „Преди обед“ за актрисата Аня Пенчева, която е нейна майка. Поводът за гостуването е стартът на кампанията „Запази надеждата“ и изложбата „За мен е важно ти да си добре“, която ще бъде открита на 12 октомври.

Снимка: Диляна Флорентин

Кампанията осигурява 100 безплатни прегледа за профилактика и лечение на рака на гърдата, а снимките за изложбата са направени с едно послание - „За мен е важно ти да си добре“.

Фотограф на изложбата за трета поредна година е Диляна Флорентин. Според нея когато са обединени от кауза, свързана с грижа и отговорност за живота на жената, известните дами, позиращи с най-близките си хора, влагат сърце и оставят суетата настрана. Така се работи много по-лесно с тях, казва фотографката.

От 8 октомври желаещите да се прегледат могат да кандидатстват и да заведат майка си, сестра си, свекърва си, приятелката си, колежката си, да се прегледат за рак на гърдата заедно с тях. Грижата за теб и тези, които обичаш минава през отговорността за здравето.

Изключително благородна кауза, защото 15 минути е прегледът и в този живот всяка жена може да отдели 15  минути, за да има по-дълго време за прекрасните си дечица“, включи се в разговора и Аня Пенчева.

С трима внуците актрисата не е намалила участията и постановките, за това дъщеря й сподели: „Твърде е заета за „баба мечта“, но ние сме й благодарни за грижите, които полага за нашите две момчета и за сина на брат ми.“ Сподели още, че Елисавета, майката на мъжа й Илиян Любомиров, е по-отдадена като баба от Аня Пенчева.

„Илиян е най-прекрасният баща, който мога да си представя, и мъж, когото аз обожавам“, заяви Петя. „Толкова време имах малък на брой, но все безуспешни връзки, в които видях, че тая работа дето я правя не води до резултат“, призна още тя.

За новата си визия, като водеща на „Тази неделя“, разказа как изпълнителният директор на bTV Новините на, Антон Хекимян й звъннал и я поканил да бъде екип с Мария Цънцарова и Ралина Тропанкева и тя не могла да откаже по никакъв начин, въпреки бебето и двегодишния си син: „Това е предложение, на което не може да се каже, не“, заяви журналистката.