При първи прочит пица от карфиол звучи неприемливо, но е сходна с класическата пица, дори надхвърля почти всички вегетариански предложения. Тази пица съдържа продукти, които присъстват в палео-диетата.
Предимство на пицата от карфиол е, че не съдържа глутен, т.е. подходяща е и за хора с непоносимост към глутена.
Рецепта за хрупкава пица от карфиол (от Браян Мюзиал)
-2 чаши карфиол, нарязан на ситно
-2 чаши наситнено сирене моцарела
-2 яйца с по-тъмни жълтъци (омега-3 яйца)
-Подправки по желание - босилек, риган, майоран, мащерка, розмарин
След като настържете на ренде суровия карфиол на дребно, го подсушете максимално добре. Нарежете на малки кубчета и моцарелата. В голяма купа смесете нарязаните продукти заедно с яйцата. Получената смес разстелете върху тавичка за пица. Печете в силно загрята фурна за 10-12 мин. Извадете изпечената пица и добавете любимия ви сос без захар и настържете отгоре сирене. Върнете отново във фурната и запечете докато сиренето се разтопи.