В живота на почти всеки човек се е налагало да постъпи за лечение в медицинско заведение. Здравето е нещо, към което трябва да бъдем особено внимателни и грижовни, и дори да не ни се иска да сменим красивата си спалня с неудобно болнично легло, понякога това се случва. Като истински жени, и в болницата отиваме с някакъв стил – нова пижама, чехли. Притеснени от здравния проблем и улисани в други грижи, може да забравим нещо важно, а именно – лака за нокти.

Не постъпвайте в болница с лак на ноктите. Това важи с особена сила, ако ви предстои оперативна интервенция. Цветът на ноктите е едно от първите неща, които се променят, ако в организма се случва нещо нередно, докато сте под упойка. По него лекарите веднага могат да разберат за състоянието на пациента и да реагират незабавно.

Да свалите лака от ноктите си е една от първите препоръки, която анестезиолозите дават на постъпилите в болница. Това важи и за родилки, които влизат за планирано секцио. Ако пациентът има непоносимост към упойката, ноктите започват да посиняват.

Добре е превантивно да бъдете без лак, отивайки за хоспитализация. Промяна в състоянието винаги е възможна и би било нелепо нещо толкова дребно като цветен слой на ръцете ви да повлияе негативно на здравето ви.