Кога, ако не сега през лятото, може да се храним рационално. Това означава да няма ден, в който да не сме консумирали сурова храна. Салатата може да присъства в обедното и във вечерното меню. Стремежът трябва да е насочен към яденето на домати, кратавици, чушки, магданоз, кромид лук, копър, босилек, зелена салати в суров вид. От готвените ястия предпочитанията да бъдат задушени зеленчуци и зеленчуци на грил с пълнозърнест хляб, сварен ориз, елда, киноа.
Пресните плодове, особено диня, пъпеш, праскови и грозде, консумирайте между храненията
Комбинирайте само два вида плод. В противен случай рискувате да си предизвикате разстройство.
От плодове и зеленчуци ще получите много ползи:
- Добро самочувствие
- Редовно изпразване на червата
- Свежа кожа
- Повече енергичност
- Нормализиране на теглото
Наслаждавайте се всяко ястие и се хранете спокойно
Тогава и умереното количество храна ще ви засити. Разнообразният състав от зеленчуци, плодове, зърнени и бобови храни, разпределени поне в три приема през деня, ще нормализира не само кръвното налягане и нивото на холестерола, но ще ви осигури добро самочувствие и стресоустойчивост. Чрез този маниер на хранене няма възможност човек да преяжда. Затова се казва:
"При яденето по-малко, означава повече”.
Умереното и спокойно хранене е разковничето за добро самочувствие и здраве.