"Нека няма семейство без деца" е посланието на проф. д-р Тимур Гюрган към двойките с репродуктивни проблеми. Световнопризнатият лекар ще дава безплатни консултации в градовете София и Варна на 19 и 20 юли. Проф. д-р Тимур Гюрган е президент на Световната инвитро организация (International Society of InVitro Fertilization (ISIVF) от 2015 г. до -2017 г. и е един от топ гинеколозите към болница Medical Park Bahcesehir в Истанбул.

Желаещите да се консултират и да зададат своите въпроси, могат да си запишат предварително индивидуален час на тел: 0888688805. Консултациите ще се проведат на следните места и дати:

19 юли, София
- ул. "Цар Самуил" 1 (пряка на бул. "Патриарх Ефтимий"), офис на Medical Park за България.

20 юли, Варна -
 бул. „Княз Борис I“ 111, "Рослин Димят хотел" (зала Панорама ет.13)

Записалите се трябва да носят медицинските си документи. Консултациите ще са по документи и няма да се извършват физически прегледи. При необходимост лечение и диагностика могат да се извършват в болницата в Истанбул. Ще бъде осигурен и преводач.

Повече за д-р Тимур Гюрган

Академичната си кариера започва като асистент през 1985 г. в университета "Хаджеттепе" (Hacettepe University) в Анкара. През 1995 г. става пълноправен професор в катедрата по Акушерство и гинекология в същия университет, където работи като ръководител на Катедра по репродуктивна ендокринология и безплодие повече от 15 години. Създател е и на първият репродуктивен център в Турция, акредитиран от Европейското общество за репродуктивна медицина и ембриология (ESHRE). Работил е като научен сътрудник в различни блонции в Англия, Канада и САЩ.

Професорът е пионер в дейностите на репродуктивната медицина в Турция. През 1988 г. става член и повече от десет години работи в научния ръководен комитет в ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology- Association). Заемал е длъжности и в международен научен комитет American Association Gynecological Endoskopy, представител е на асоциацията в Турция. Основал е един от водещите референтни центрове с научен и клиничен успех в страната, обслужващ близо 1500 пациенти годишно.

Интересите му са насочени към разстройства на репродуктивните хормони и менопаузата, гинекологични ендоскопска хирургия, поликистозни болести, ендометриоза, рискова бременност, областите свързани с човешката генетика с безплодие и инвитро оплождане. По настоящем преподава в Университета Bahçeşehir Истанбул, Медицински факултет по Акушерство и гинекология. Автор е на повече от сто научни статии, публикувани в национални и международни научни списания и издания.