Раздвижете се и се освободете от стреса с тай чи. На 8 октомври, събота, край Езерото с лилиите в Борисовата градина ще се проведе открито упражнение по древното бойно китайско изкуство.

Преподавател  е сифу Силви Велев, обучавал се при прочутия Майстор Ян Дзюн, шесто поколение потомък на създателите на Ян стил на тайдзицюан.

Заниманията са абсолютно безплатни и отворени към хора от всякакви възрасти, единственото условие е да притежавате желание да се раздвижите и да се освободите от стреса.


Какво представлява тай чи?

Тайдзи (също популярно и като тай чи, тайдзицюан, тайчичуан) – древно бойно изкуство, идващо от Китай. Много хора го познават като поредица от плавни и равномерни движения, вид гимнастика, изпълнявана в парковете и сред природата. Учените доказват, че тай чи не е обикновена гимнастика за здраве, а невероятно средство за лекуване на различни видове заболявания.

Използвайки вътрешната жизнена енергия Ци, тай чи преодолява стреса, подобрява кръвообращението, сърдечно-съдовата система, опорно–двигателния апарат, балансира обмяната на веществата, нормализира телесното тегло, подобрява сексуалността, кръвното налягане. 30 минути тай чи изгаря два пъти повече калории от 30 мин. бавно бягане.

Освен многобройните ползи за здравето, тай чи има боен аспект. Тайдзицюан е бойно изкуство, което е на върха в йерархията сред бойните изкуства и единственото такова, при което може да се забележи такава диференциация здраве и боен аспект, точно като Ин и Ян.