#Поза "дърво" (на един крак) за стегнати бедра
Този позиция на един крак е изключително важна за развитието на чувството за баланс на тялото. Тя е и чудесна техника за подобряване мускулатурата и гъвкавостта на краката и бедрата.
Изправете тялото, подпрете ръцете на хълбоците си. Поставете стъпалото на десния си крак върху вътрешната част на лявото си бедро, така че дясното коляно да сочи настрани, перпендикулярно на левия крак. Задръжте в продължение на най-малко 30 секунди. Повторете същата позиция с другия крак. Направете 3 последователни серии.

#Позиция "коремна скоба" за стегнат корем
Тази позиция е не е само чудесен начин за укрепване на корпуса, но и ефектна техника за стягане на гърба и корема, ако намирате коремните преси за твърде болезнени.
Заeмете изправен стоеж, като позиционирате краката на ширината на раменете си. Поставете ръцете на хълбоците. Стегнете корема колкото можете повече в посока към гръбнака. Задръжте така около 15 секунди, като междувременно дишате. Отпуснете и повторете същата процедура още два пъти, добавяйки по пет секунди отгоре на всеки един от тях.

#Позиция "страничен планк" за стегната талия
Страничният планк е ефективна техника за укрепване костната система и за стягане на талията.
Легнете, обърнете тялото си настрани и се облегнете на лакътя на едната си ръка. Другата поставете на хълбока. Опънете и поставете краката си един върху друг. Повдигнете корпуса от земята си и задръжте така 15 секунди, след това се върнете в начална позиция и се обърнете на другата страна. Повторете три пъти.

#Позиция "стол" за седалищните мускули
Тази йога поза е чудесен начин, без много усилия, да поработите върху мускулатурата на долната част на тялото си – от глезените, през прасците и бедрата, до седалищните мускули.
Заемете изправена позиция, като поставите краката на ширината на раменете. Позиционирайте ръцете си малко под хълбоците, приведете корпуса леко напред и приклекнете. Задръжте в продължение на не по-малко от 30 секунди. Починете за няколко секунди, след което повтoрете още три пъти.

#Позиция "планк" за мускулен тонус на цялото тяло
Позиция "планк" работи за укрепване на мускулния тонус на цялото тяло. Всеки един мускул е активиран по време на позата, което превръща това упражнение в унивесална техника за тонизиране на тялото.
Легнете по корем, като се повдигнете на лактите на ръцете си, поставени пред лицето ви. Другата опорна точка са пръстите на краката. Задръжте в продължение на една минута, преди да се отпуснете върху коленете си. Починете няколко секунди, след което повторете още два пъти.