Дълбоко в себе си, знаем колко е важно да водим здравословен и активен начин на живот. Въпреки това, на моменти е трудно да съчетаваме ежедневните ангажименти с посещенията във фитнес залата. В интерес на истината, не е нужно да имаме личен треньор или карта за фитнес, за да поддържаме фигурата си стройна.

С помощта на вашия смартфон може да следите физическата си активност и да спортувате навсякъде и по всяко време.

Представяме ви десетте най-добри спортни приложения, които може да свалите безплатно на вашето мобилно устройство. 

 

Jawbone UP (iOS)

UP на Jawbone е вашият доверен партньор в поддържането на вашата фигура. Повече от приложение, UP ви помага да научите повече за себе си и начина ви на живот, анализирайки въведените от вас данни, свързани с хранителните ви навици, движение и др. С него осъществявате пълен мониторинг на вашите активности, изчислявайки броя приети калории, или тези, които сте изразходвали движейки се през деня. За разлика от останалите приложения, с UP въвеждането на лични данни става много лесно и бързо. В допълнение на богатия набор от фунционалности, UP е с приспособен скенер, с който може да въвеждате информация на храна или напитка, обоснована с баркод. 

 

Fitbit (iOS)

Също като UP, Fitbit проследява вашите физическа активност и режим на хранене, обединявайки и анализирайки необходимата информация, транскрибирана в лесно четивни графики. От друга страна Fitbit ви дава възможност да поддържате връзка със своите приятели, които също като вас се грижат за своите фигура и здраве. Ако трябва да бъдем честни, началният екран на Fitbit е по-добър от UP, защото представя повече информация на дисплея. Плюс това приложението работи по-бързо и е по-интуитивно от навигационна гледна точка.

 

Strava Running and Cycling (iOS)

Ако сте редовен бегач или велосипедист, ви препоръчваме Strava. Приложение, което бързо набира популярност и вече има над 1 милион сваляния по цял свят. Strava е безплатно, но някои (допълнителни) функции се предлагат срещу минимално заплащане. Интерфейсът е лесно разбираем и добре подреден. Информацията, която би ви била необходима се вижда веднага – карта и статистика на физическата дейност, която се архивира с всяка следваща тренировка. В това приложение е застъпена и социална част, която позволява да добавяте и следите сесиите на свои приятели. 

 

Nike+ Fuel (iOS)

... е приложението, от което се нуждаете, за да поддържате своя спортен дух и да отбелязвате своя напредък. С него не следите режима си на хранене, качеството на вашия сън или дневния брои поети калории - не, но можете да надминете себе си, надграждайки своите цели с всеки следващ ден. Благодарение на добре разработения интерфейс, Nike+ Fuel ви предизвиква ежедневно с приятни и полезни спортни предложения. Чрез него можете също така да поддържате връзка със свои приятели, споделяйки своите цели и организирайки феърплей съревнования. Полезна и забавна, тази апликация е вашият нов спортен пътеводител към перфектното тяло. 

 

Grallr Carrot Fit (iOS)

Carrot Fit е „военният лагер” на приложенията за поддържане на добра форма и физически активности. Carrot е със специално разработен виртуален треньор, който има за цел да ви предизвиква ежедневно със серии упражнения и спортни предизвикателства. Както се казва в народните приказки: "Трай моме за хубост!" Провокативно, приложението е разработено така, че да ви подтикне да вложите необходимата енергия в спорта. Представете си, след постигане на дадена цел, получавате съобщение, гласящо: "Размърдай се кюфте!", вместо обичайните поощрителни поздрави: "Браво!" или "Ти си #1". Най-интересното е, че за да заслужите това "очарователно" отношение, трябва да платите 2,99 щатски долара (около 5 лв.) Това е Изключение, което потвърждава правилото в нашия списък.

 

Microsoft Health (iOS)

Подобно на Fitbit и Jawbone, Microsoft Health е проектирано заедно с специализираната фитнес гривна Microsoft Band. Препоръчва се, то да се използва при наличие на спортния аксесоар, за по-добро отчитате на физическата дейност. Microsoft Health е изключително лесно за използване и ви помага да поддържате добра форма, и настроение.

 

iTMP Technology Digifit iCardio (iOS)

Какво обичате да правите, за да поддържате добра форма? Да тичате? А може би да карате велосипед? Или просто да се разхождате? Независимо от личните ви предпочитания, Digifit iCardio ви позволява да измервате и анализирате физическата дейност по такъв начин, че да сте наясно със своя прогрес. 

 

JEFIT (iOS)

Все по-силни и все по-издръжливи с JEFIT. Това би могло да бъде мото на спортното приложение, което се слави с добре разработения си софтуер, позволяващ подробно описание и анализ на вашата регулярна физическа дейност. JEFIT е вашият интуитивен фитнес треньор, който ще ви помогне да влезете във форма и да поддържате постигнатите резултат чрез редица упражнения и добри съвети. С JEFIT можете да изготвяте различни фитнес програми - според целите и нивото на опит.

 

ProtoGeo Moves (iOS)

Moves е вашият здравен дневник. С него знаете какво, кога и за колко време сте извършвали дадена физическа дейност. ProtoGeo Moves е една от първите разработени мобилни апликации със сензор, който засича движенията. В случай, че не сте върл спортист и ви е необходима семпла, но същевременно полезна програма за отчитане на дневната ви активност - ProtoGeo Moves е точно за вас.

Steps +

Не ви оставя време да спортувате, но водите активен начин на живот... а телефонът ви е винаги под ръка? Steps + е мобилно приложение, което изчислява броя стъпки, осъществени в рамките на деня и не само... то е програмирано да калкулира броя изразходвани калории, както и да посочва каква физическа дейност сте осъществили на дневна и седмична база, което е просто прекрасно.