Рекорден брой деца - над 500, спортуваха и се забавляваха заедно със своите родители по време на „Детска Игриада 2019“ на 9 юни в столичния парк „Заимов“.

Малчуганите с двигателни проблеми също успяха да изпитат емоцията от спорта благодарение на обособената параалея и 16-годишната Стефани Митова – създател на специално конструиран параборд. "Чувството да танцуваш по дъската е неописуемо. Започнах проекта Paraboard с идеята да покажа на хората, че всяко дете заслужава щастие и забавление, независимо дали може да говори, ходи или мисли като останалите", коментира пред време Стефани.

Спортната инициатива тази година се проведе под мотото „Всички сме в играта“ с цел да мотивира родителите да дадат добър личен пример на децата си. Водещ на събитието беше гласът на сутрешния блок на радио N-JOY – Инспектор N-JOY Генчо Генчев.

Специална ретроалея с игри от миналото също привлече вниманието на малки и големи. Децата имаха възможност да се потопят в детството на родителите си, като заедно с тях играха на дама и държави и скачаха на ластик.

Изключителен интерес по време на „Детска Игриада 2019“ предизвикаха и професионалните демонстрации по хокей, айкидо, ролери, карате, лонгборд, йога и фехтовка. Треньорите дадоха възможност на всеки да получи професионална консултация и да избере най-подходящото за него спортно занимание.

За всички участници имаше подаръци, а най-добре представилите се в спортните дисциплини се качиха на специалната стълбичка на победителите и получиха медали, грамоти и специални награди.