Хубаво е да поддържаме форма през цялата година, но през лятото е редно да взимаме мерки, така че да не си навредим в желанието си да сме на топ ниво. Когато температурите са високи, а на нас ни се иска да отидем да тичаме е добре да спазваме следните правила.

#1 – Да не тичаме когато температурите са по-високи от 30 градуса.

#2 – В случай, че времето е твърде топло, а не ви се чака да паднат температурите, по-добре да отидете във фитнес залата.

#3 – Водата не е достатъчна - през лятото тялото се дехидратира по-бързо, а като спортувате организмът е по-уязвим. За да избегнете травми или прималявания е хубаво предната вечер (преди сутрешния джогинг) пригответе си следната здравословна напитка.
В една бутилка от литър и половина, сипете литър вода, половин литър сок от грозде, изстисткайте един лимон и добавете една щипка сол. По този начин ще си осигурите и набавите необходимите количества витамин С, натрий, магнезий и захар.

#4 – Точната доза глюкоза - през лятото, особено по време на големите горещини организмът ни гори повече калории, за да се пребори с жегата – за да регулира температурата на тялото, той гори между 400 и 500 калории на ден. При това положение, ви препоръчваме да добавяте по една чаена лъжица мед в сутрешния чай или кафе, а след обяд да изядете плод, който ще ви набави необходимата дневна доза захар.