Нещата се обърнаха странно по време на пресконференцията на Григор Димитров в Ролан Гарос, когато той беше попитан за бившата му приятелка Мария Шарапова. Димитров ще играе срещу Роберто Карбалес Баена за място в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция.

Сред обичайните въпроси на спортните репортери имаше и един, който беше тотална изненада за всички. 

„Въпрос извън темата, на който може да отговорите, надявам се“, започна репортерът. „Имате ли още връзка с Мария Шарапова? Знам, че сте поели по различни пътища, но винаги съм ви завиждал доста. Бих искал да знам дали сте във връзка с нея и какво прави тя? Продължава ли да играе тенис?"

Българинът намери въпроса за доста забавен, но и малко неудобен.

"Все още можеш да ревнуваш", каза той на репортера. "Винаги сме поддържали добри отношения. Надявам се да я следвате в Instagram. Може би по този начин ще разберете какво прави. Не се притеснявам за нея. Мисля, че е добре. Тя също е от типа хора, които, когато вземат решение за промяна, знаят, че то е правилно и е за добро." 

Феновете също бяха леко изненадани от въпроса и, разбира се, реагираха с коментари в социалните медии.


Какво, по дяволите, беше това? 
Ана Кесел (@Anna_Kessel) 

Следващия път, моля, добавете името на „журналиста“, задаващ глупави въпроси.
- Lyly (@ Lyly_777) 

Шарапова обяви оттеглянето си от професионалния тенис по-рано тази година. С Григор  Димитров бяха във връзка от 2013 до 2015. През 2017 г. тя разкри, че причината да се разделят, е била просто "лош момент". „Григор наскоро ми каза, че едно от най-лошите неща в живота е, когато имаш подходящият човек в неподходящ момент“, пише тя в автобиографията си. 

„Това ме накара да се замисля за една вечер, която прекарахме заедно преди турнира в Уимбълдън през 2015 г. Той извади книга на турнира с предишни първенства. Прелистваше страниците, докато не намери моя снимка как го гледам на негов мач от бокса му. Погледна ме тъжен - мисля, че дори видях сълзи в очите му -„Виждаш ли това? Това е всичко за мен. Да те виждам в моя бокс, редом до майка ми." В този момент емоционалното привличане, което имах,  приключи. Знаех, както и той, че не мога да бъда с този човек. Трябваше да се концентрирам и да се подготвям за собствените си мачове, за собствените си триумфи и поражения. Гледах мача му в онзи ден само защото бях загубила рано на това първенство. Това, което означаваше всичко за него, се беше случило само защото аз бях загубила.”