Кратка визитка: Теодора Йовкова се занимава активно с "канго джъмпс" (Kangoo Jumps) от 01.10.2012 г., когато този спорт се появява за пръв път в зала в България и от тогава не е спирала да се развива. Теодора е дългогодишен професионален състезател по спортна акробатика, има много награди, медали и участия в различни състезания. Няколко години след прекратяване на професионалната си спортна кариера започва да се занимава с преподаване на различни аеробни класове, като спининг, порт де бра, аеробика, а в мига, в който пробва за първи път канго обувките, решава, че това е подходящият спорт за нея. А защо точно канго джъмпс – защото Теодора харесва идеята да се скача, скачането ни връща в детството и е един чудесен начин за отслабване, оформяне на тялото и средство за освобождаване от отрицателните емоции. Теодора е презентирала и участвала на различни аерофестивали в България.

Какво е канго джъмпс?
В продължение на години се стараехме да открием идеалните за дома фитнес уреди, които биха могли да предоставят ефективна и пълноценна тренировка, заемайки малко пространство и същевременно да са и вид забавление. Канго джъмпс са всичко това!

11 причини да скачате като кенгуру >>

Какво представлява една тенировка?
Професионални треньори ще се погрижат за вас и ще се постараят да ви изпотят на макс и в същото време ще ви заредят с много положителна енергия. Тренировките се провеждат под умелите напътсвия на треньори с международни сертификати и лицензи. За по-голямо удоволствие те тренират заедно с вас и следят зорко за правилната позиция на тялото и изпълнение на дадените упражнения.

Продължителността средно на една тренировка е между 45-60 минути. Задължително се започва със загрявака, която също така служи и за свикване с обувките (за новобранците =). Основната част включва петте основни стъпки на канго тренировката в различните им разновидности, като в зависимост от нивото на участниците, треньорите, задават по-сложни или съответно по-лесни варианти на основните стъпки.

Видове програми с канго джъмпс >>

Ефекти и ползи за здравето от канго джъмпс >>

Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбнирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на комерсиална денс музика или готини хаус ремикси.

За допълнително натоварване, трябва да знаете, че всяка една от канго обувките тежи по 2 кг, т.е. вие тренирате с 4 кг тежест на краката си, което спомага за по-ефективна тренировка - не само скачате, но повдиганията, които се правят по време на тренировката, са по-ефикасни заради допълнителната тежест.

Теодора в действие

Проучвания сочат, че при една тренировка се изгарят около 400-800 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака.