Т. нар. "любовните дръжки", известни още като паласки, са бич божий за всяка жена. Образуват се в резултат на натрупаната подкожна мазнина. Следователно ханшът нараства, а коремът увисва. Ужасно, нали? Има обаче спасение, и, за щастие, дебне отвсякъде. Ето най-ефективните начини, благодарение на които може да се отървем от тази любов в повече.

Сбогом на сладкишите
Кажете стоп на храните, богати на въглехидрати. И да, това не важи само за сладките изкушения и лакомства, но и за картофите, ориза и спагетите. Последните може да консумирате, но в по-малки и премерени количества. Не забравяйте, че въглехидратите често идват в комбинация с мазнините, а резултатът е наистина нелицеприятен.

Вода, вода и пак вода
Пийте колкото се може повече вода. И като казваме вода, имаме предвид точно вода, а не каквато и да било друга течност. Водата хидратира организма, но и най-пълноценно помага да се отървем от излишните токсини и... килограми.

Без спорт не става
Само седмица ви е необходима, за да почувствате мускулите си тонизирани, а тялото си леко и ефирно. Достатъчно е само да се доверите на добрите стари упражнения, които стягат корема и извайват ханша:

#1 - Легнете по гръб. Поставете ръцете си на тила. Свийте краката си в коленете, леко разделечени.

Повдигнете бавно тялото си от легнало в седнало положение. Повторете 10 пъти. Това упражнение засилва мускулите на коремната преса.

#2 - Легнете по гръб с опънати над главата ръце. Повдигнете едновременно краката и тялото и докоснете краката с пръстите на ръцете.

Повторете упражнението 10 пъти.

#3 - Легнете по гръб. Свийте краката в коленете и ги приближете към корема. Поставете ръцете на тила и повдигнете горната част на тялото.

След това опънете краката напред на височина от земята 45°. Изпълнявайте движения, наподобяващи каране на колело, като едновременно с това обръщате настрани тялото си. Упражнението засилва мускулите на корема и краката.

#4 - Легнете по гръб. Повдигнете краката до 90°. След това свийте десния и го опрете на земята в противоположната посока. Дръжте левия крак изправен, а тялото обърнете надясно.

Ръцете са свободно отпуснати на земята. Отново вдигнете краката до 90°, сменете ги и повтoрете същото движение в другата посока. Упражнението работи за корема и ханша. 

#5 - Легнете по гръб. Ръцете поставете до тялото с длани, опрени на пода.

Повдигнете нагоре краката, докато с тях докоснете пода над главата. Повторете 10 пъти.

#6 - Легнете по корем, както е показано на снимката. Поемете си въздух и повдигнете нагоре краката, добре изпънати, задръжте около 10 секунди и снемете.

Повторете упражнението 8 пъти. То засилва всички мускули и е изключително ефикасно.