Наричат Япония "планетата на гостоприемството". По време на Олимпиадата японците град Мураяма го показват с всеки жест към художествените гимнастички на България. "Собственоръчно ни приготвят подаръци. Стените на хотела и залата са пълни с наши знамена и написани пожелания на български за успех' - разказва Илиана Раева, президент на ФБХГ.

Един от най-невероятните подаръци, които гимнастичките и всички от екипа получават, са четирилистни детелини.  

 "Невероятните ни домакини от Мураяма са намерили за всеки от делегацията ни четирилистни детелини, които ни очакваха в залата" - споделя в емоционален пост Раева. "Няма как да опиша колко любов и топлина получаваме тук. Хората обожават момичетата." - допълва тя.  

Заради пандемията в японския град Мураяма правилата са много строги.

Състезателите не могат да се виждат с никой от новосъздадения спортен клуб, нито с външни хора. Въпреки това всеки ден получават собственоръчно изработени подаръци или други мили жестове. 

Снимка: Facebook/Iliana Raeva

Гимнастичките са направили онлайн тренировка, така че децата от местните училища да могат да видят как се подготвят любимките им за голямото състезание. 

"Стените на хотела и залата са пълни с наши знамена и написани пожелания на български за успех. Храната е фантастична. Типично японска, заедно с българска кухня. Толкова се стараят за всичко…" - разказва още във фейсбука си Илиана Раева.

Снимка: Facebook/Iliana Raeva

Доброволци се грижат всяка нужда на състезателите да е задоволена.

Жителите на Мураяма пък били особено горди от факта, че такива големи шампионки са избрали техния град за свой лагер за подготовка.