Българската атлетка Ивет Лалова гостува в The Dubai Talk Show в Дубай. Късното дубайско шоу показва интервюта с известни личности, както и актуални шеги и комедийни скечове. Ето какво сподели нашата атлетка пред водещия в Celebrity Drive. 

Как се забавляваш в Дубай?

Бяхме на вечеря в Бурж Халифа (небостъргач в Дубай, който със своята обща височина от 828 m е най-високата конструкция, строена някога). Много съм впечатлена от тази сграда. Тук сме само за няколко дни и не можах да видя всичко интересно. Атлетите никога нямаме достатъчно време да се наслаждаваме на местата като туристи, защото постоянно сме заети с тренировки. Аз никога не спирам да тренирам за по-дълго от ден или два дни.

Как протичат твоите тренировки?
Продължават максимум 3 часа. Интензивни са.

Имаш ли плочки на корема сега?
Да. Винаги съм имала плочки. Ядох малко хляб тук в Дубай, но още си ги имам. Не ям захар.

Никаква захар? Казват, че това е едно от удоволствията на живота...
Знам. Но никога не ми е харесвала толкова и реших, че не ми е необходима. Консумирам колкото е възможно най-малко. 

Къде живееш сега най-често?
В България и в Италия. В Италия живеем в едно градче Риети - на 30 км от Рим, много спокойно и зелено. В Италия е доста тежко в момента, защото се плащат огромни годишни данъци – около 60% от доходите. Моят съпруг има повече приятели италианци в София, отколкото в Риети.

Кой е по-бърз от двама ви?
Той. Нали знаеш онази шега „Никой не може да ме хване“. Е, той ме хвана!
Получавам от него подкрепа за всичко, което правя. 

Снимка: Instagram



Кой готви у вас – ти или съпругът ти?
Той готвеше в началото. Сигурно за да ме впечатли. Готвеше основни ястия, страхотна паста. После се влюбих и не знам какво се случи. Сменихме си местата. Щегувам се. Но аз всъщност обичам да готвя. Той не харесва много храни и затова постоянно трябва да вдигам нивото си. 

Имаш ли планове какво ще правиш, когато приключиш с кариерата си?
Мислила съм за това, защото тази година ще направя 36 г. Олимпийските игри в Токио са едно от най-важните неща в кариерата и живота ми. Постоянно се появяват нови и талантливи състезатели и е почти невъзможно да останеш на върха. Винаги съм следвала и другите си интереси, правя го и сега. Имам спортна академия в София - Ивет Лалова спринг академи, където тренират и се забавляват повче от 100 деца. Опитвам се да предавам на децата много от ценностите, които аз съм научила от спорта. 

Едно от най-трудните неща е, когато спреш с основното си занимание. Преди време претърпях тежка операция, счупих бедрена кост и видях как за един ден може да станеш от някой – никой.

Има много такива атлети, които работят и допълнително, за да могат да инвестират в своите тренировки. И хубавото е, че много от тях все пак успяват. Затова аз казвам на всички – недейте да търсите парите. Парите в атлетиката са на едно много високо ниво, което е несигурно и нестабилно. Всичко е въпрос на мотивация и желание.

 

Цялото интервю може да видите тук