Ако сте почитатели на този вид физическа активност, но не намирате време между работата и живота у дома, препоръчваме ви да хвърлите едно око на следващите йога пози, които можете да практикувате и в офиса. Така, както си стоите на стола ще се почувствате по-добре както духовно, така и физически. Разгледайте внимателно инфографиката на Furniture Work, и не забравяйте, че движението е възможно навсякъде и по всяко време.

Първото разтягане ще подобри стойката ви, като едновременно с това ще подсили гърба и врата ви. Също така ще спомогне за изчезването на болката в кръста.

Второто разтягане ще ви помогне за стойката, стягайки корема и отпускайки раменете.

Третата позиция ще отпусне китките и раменете. Освен това ще ви помогне да редуцирате болките между лопатките, като междувременно ще стегне краката ви.

Четвъртото упражнение ще отстрани неприятното чувство в гърба ви и ще спомогне достигането на кислород до дробовете ви. В допълнение ще отпусне бедрените стави.

Петото и последно упражнение ще изпъне ахилесовото сухожилие и кръста ви, ще подобри кръвообръщението и ще премахне болката в краката.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos