Сутрин преди закуска или вечер преди да се настаните удобно на маса - отделете по 15 минути за следните йога упражнения. Редовната им практика ще укрепне мускулатурата и костната система, като същевременно ще помогне за пречистване на съзнанието от негативни мисли, изпълвайки ви с хармония, увереност, жизненост и енергия. Важно е да изпълнявате асаните бавно и спокойно спазвайки тяхната последователност.

Упражнение за укрепване на глезените и прасците, и за разтягане на вътрешната страна на бедрата 

#Застанете в права позиция с леко отпуснати рамене. Ходилата са плътно стъпили на пода и прибрани едно до друго. Тежестта на тялото преместете към десния крак.

#Повдигнете левия крак и опрете ходилото му на дясното си бедро, така че коляното да сочи наляво. В случай, че почувствате напрежение или трудност, поставете ходилото на коляното или прасеца.

#Съберете длани пред гърдите като за молитва и задръжте в тази позиция, като се съсредоточите, за да запазите равновесие. По-лесно ще ви бъде, ако фиксирате някаква точка пред вас.

#Когато се почувствате напълно стабилни, вдигнете ръце над главата с все така притиснати една в друга длани. Задръжте в продължение на 3-5 минути с дълбоки вдишвания и издишвания. След това повторете упражнението с другия крак.

Упражнението подпомага укрепването на прасците и глезените, като вътрешната страна на бедрата се разтяга. Тази поза развива устойчивостта и подобрява равновесието. Влияе хармонизиращо на душевното състояние. Подобрява концентрацията.

Упражнение за балансиране на тялото>>

Упражнение за балансиране на тялото

#Застанете на колене с подпрени на земята длани, така че корпусът да е успореден на пода.

#Повдигнете напред дясната си ръка с опънати пръсти, след което опънете десния крак назад, стараейки се да не свивате коляното.

#Останете в тази позиция 3-5 минути, като междувременно вдишвате и издишване дълбоко. След това повторете упражнението с противоположните ръка и крак.

Тази йога поза е чудесен начин да тествате и развивате своето равновесие и вътрешен баланс.