Вярваме, че всички са на мнение, че на 53 Дженифър Лопес изглежда зашеметяващо. Харесваме я по бански, с бляскави рокли, в облекло за тренировки, по бельо, с дънки, или накратко казано - на хубавото тяло всичко му отива. И това, разбира се, си има своята цена. Латино дивата тренира всеки ден не само за да изглежда добре на червения килим, но и за да се чувства добре тя самата. В интервю за UsWeekly актрисата от „Свекървище“ обяснява как тренировките й помагат да поддържа положителна психическа нагласа.

„Не е тайна, че фитнесът е много важна част от моя живот. Смятам, че връзката между упражненията и психичното здраве е много тясна „, казва изпълнителката, чийто албум „This Is Me… Now” се очаква с огромно нетърпение от феновете това лято. Лопес твърди, че първото нещо, което прави сутрин, е да тренира, което обикновено се случва в 4:45 ч., независимо колко натоварен е графикът й през деня.

„Не се страхувам да предизвиквам себе си, което правя в момента, докато текат репетициите за новия ми албум, който излиза това лято.
Сред любимите й упражнения са кикбоксингът и кръговите тренировки.


„Тя идва на тренировката независимо от всичко, приема я сериозно, познава тялото си и иска да бъде себе си“, заявява нейният треньор Трейси Андерсън.



В началото на кариерата си, когато Джей Ло става известна, тя обръща много малко внимание на стреса и почивката, споделя самата тя през юли 2022 г.:
„Имаше период в живота ми, когато спях по 3-5 часа на денонощие. Бях на снимки цял ден, в студиото цяла вечер, хранех се нездравословно и записвах видеоклипове през уикенда. Бях на около 30 години и смятах, че съм непобедима. Докато един ден си стоях и цялата работа и стрес, които доведоха до недостатъчно сън, за да се възстановя психически, ме застигнаха.“


„Помислих, че губя разсъдъка си“, продължава родената в Бронкс латина, допълвайки „Сега знам, че това е била класическа паник атака в следствие на изтощението, но до този момент никога не бях чувала термина.“
Последвала консултация с доктор, който й помага да осъзнае колко сериозни могат да са последиците „от игнорирането на нуждите на тялото и ума ми да бъдат здрави – и тук започна моето пътешествие към здравето.“