Дами, започваме деня с положителна енергия за здраво тяло. Научихме седем интересни упражнения, подходящи за всички нас, които си падат по екстравагантния и нетрадиционен стил на спортуване.

Това, което прави упражненията уникални, е присъствието на малък кръгъл батут при повечето от тях. Забавно, нали? Разбира се, спокойно може да ги практикувате у дома и ако не разполагате в момента със средство от подобен пружиниращ характер. И в двата случая ефектът ще ви впечатли!

#За стегнати бедра и дупе

Застанете на колене с подпрени върху рамката на батута длани. Започнете да изнасяте единия си крак назад и да го сгъвате в коляното си, опирайки се на външната му страна, така както е показано на кадъра. Направете движението 10-12 пъти и повторете с другия крак.

#Упражнение с гумена топка за ръце, гръб, бедра и дупе

Поставете топката зад дясното коляно, като го притиснете между задната част на бедрото и прасеца. Повдигнете коляното си нагоре към тавана, след това го върнете в изходна позиция, както е посочено на кадъра. Повторете 10-12 пъти, след което сменете крака.

#За тонус на цялото тяло чрез редуване на подскоци и клякане

Въртете бедрата и ръцете си надясно и наляво, докато скачате. След това приклекнете и допрете с едната си ръка батута (пода). Старайте се да държите гърба си изправен при всяко клякане.

#За мускулите на вътрешната страна на бедрата и корема

Скочете нагоре с широк разкрач и опънати настрани ръце. При стъпване свийте десния крак в коляното си навътре, а лявата ръка – в лакътя. След втория скок се приземете с кръстосани отпред крака и спуснати надули ръце. Повторете същите движения и с другата страна.

#Упражнение с ленти за раменете, гърба, ханша и бедрата

Протегнете дясната ръка на дясната си страна, като свиете десния крак в коляното. Същото направете и в другата посока с левия крак и ръка. Старайте се да държите гръбнака си изправен.

#Лицеви опори на един крак

#За стегнати бедра и дупе - Застанете на колене с подпрени върху рамката на батута длани. Започнете да изнасяте единия си крак назад и да го сгъвате в коляното си, опирайки се на външната му страна, така както е показано на кадъра. Направете движението 10-12 пъти и повторете с другия крак.

Опрете длани в земята с опънати нагоре ръце и колене, опрени в земята. Започнете да свивате ръцете си в лактите, като при всяко свиване опъвате единия крак нагоре. Редувайте краката 10-12 пъти, както е показано на кадъра.

#За ханша, ръцете и бедрата

Поставете лявото коляно върху батута, а десния крак – на земята в лек клек, тялото извийте в посока на десния си крак, като лявата ръка е вдигната и опъната нагоре, а дясната – надолу така, както е показано на кадъра. След това завъртете тялото си наляво, като се подпрете на лявата ръка, а десният крак вдигнете нависоко встрани. Повторете 10-12 пъти. Същата серия направете и от другата страна огледално.