Ако попитате жените, коя част от тялото им им създава най-много проблеми, половината от тях ще кажат – от кръста надолу.

Да изваем бедрата, така че като обуем високите си токчета да се чувстваме като истинска богиня. 

#Ролерите (или кънки на колела) ни напомнят за детството. Какво по-приятно от това да тренираме както се си играли в доброто старо време. Този тип тренировка е не само приятна, но и ефективна. Карането на кънки упражнява мускулатурата на бедрата и задните части. Естествено, че през зимата заменяме ролерите със зимните кънки. 

#Карането на колело не само упражнява мускулатурата на бедрата, но и поддържа добрия сърдечен ритъм, известен също като - кардио. Кардио тренировката е важна част от тренировъчния план и не трябва да се подценява. Където и да сте, винаги можете да направите едно (и повече) кръгче(та) на любимия ви велосипед. Ако навън вали - отидете до фитнес залата. Петнадесет минути на велоергометъра са достатъчни, за да поддържате своите тонус и добра форма. 

#Джогинг 

Всеизвестно е, че професионалните бегачи имат перфектно изваяни крака. Тичането е добър метод да придадете атлетична форма на своите бедра. Имайте предвид, че този тип тренировка е ефективен след 20-та минута. Плюс това, за да не натоварите ставите, избягвайте да тичате на твърди покрития (цимент, камък и др.) 

#Плуване. Бруст е най-популярният стил в плуването за развлечение и един от основните стилове в състезателното плуване. Той е също и начинът, чрез който можем да стегнем бедрата. В случай, че плуването ви се струва "скучно", опитайте аква гимнастиката, която може да практикувате със свои приятелки. По-забавно е когато сме повече, нали?

#Бързо ходене 

Във или извън града ходенето е също начин да поддържаме тонуса си без да се притесняваме, че треньорът ни чака и/или че сме си забравили фитнес екипировката вкъщи. Забързаната походка подобрява кръвообращението и упражнява мускулатурата на краката по естествен начин. В тази връзка е важно да отбележим, че качването на стълби е бодър начин да стегнете и дупето.