Натоварване, което с времето може да доведе до здравословни и физиологични проблеми, включително плантарна фасциит, възпаления на тъканите, скъсани сухожилия и др. 

Да, това са рисковете, ако не се грижим за здравето на своите крака. Затова е много важно да осъществяваме редовни терапевтични масажи, които да допринесат за добрата кондиция на стъпалата, правилното кръвообращение на крайниците и цялостната структура на краката. 

Препоръчваме ви 4 изключително лесни упражнения, които да правите в края на деня, след като свалите любимите си високи токчета. 

Снимка: Pinterest.com

Един от основните методи за разтоварване на краката е #въртеливото движение на глезените. Можете да осъществите това упражнение както в седнала, така и в легнало положение. Опънете добре краката, така че стъпалата да са във въздуха. Започнете бавно и плавно да правите кръгови движения - първо в една посока, после в другата. Може да осъществите три серии по 10 пъти, с пауза от 1 минута.

#Разтрийте пръстите с леки и плавни движения напред и назад. Масажирайте ги един по един. 

#Не забравяйте стъпалата. 

Вземете една тенис топка или пластмасова чаша (за предпочитане с релеф) без дръжка и със стъпалата осъществявайте плъзгащи движения напред и назад. 

#Разтегнете сухожилията 

Намерете стъпало и сложете кракът си така, че задната половина на стъпалото Ви да виси свободно. След това бавно отпуснете тежестта си на този крак и свалете надолу петата. Правете това докато не почувствате разтягане в прасеца.