Необходими са воля, концентрация, постоянство и много вяра, за да се справим с това житейско предизвикателство. Въпреки всичко, осъзнаем ли, че го правим за личното ни благо, всичко сякаш става по-лесно и преодолимо. 

Преди всичко е редно да се научим да поемаме отговорност за самите нас. Ние сме длъжни на себе си да следим емоционалното ни и физическо състояния, за да бъдат дните ни благоприятни. След като разберем, че #всяка емоция е породена от нас, възможността да се отърсим от нея става по-голяма. Факт, има ситуации, когато е трудно да се избегне присъствието на дадена личност, но от нас зависи, доколко ще обърнем внимание на нейното поведение и енергийни атаки. Например, ако искате да съхраните високите си вибрации в компанията на т.нар. "енергиен вампир" - не го оставяйте да стои от дясната ви страна, защото това е каналът, чрез който текът основните свойства на материите. 

#Дишайте дълбоко. Колко от вас дишат правилно?! Независимо дали сте пушач или не, 85% от човечеството не поема достатъчно кислород. Когато усетите енергиен натиск, отделете пет минути от своето време, за да регулирате своето дишане и осигурите необходимия за мозъка кислород. Поемете дълбоко въздух, броейки до 6. Задръжте за 2 секунди и издишайте, отброявайки обратно до 6. Повторете, колкото пъти ви е необходимо, за да почувствате силата във вас. 

Kогато осъзнаем, че #чуждите проблеми не са наша отговорност, ежедневието ни прием съвсем различна форма. Редно е да се примирим с мисълта, че не можем да се харесаме и/или помогнем на всеки. Ако в обкръжението ви има човек, който постоянно се оплаква от живота, бъдете сигурни, че негативната енергия достига и до вас. Неминуемо е. Затова приемете факта, че за ваше здраве е редно да поддържате високите си вибрации на ниво. Абстрахирайки се от думите на други, вашите мисли ще останат позитивни, а вие жизнени и енергийно чисти. 

Това ни води и до друго основно правило - #абстрахиране. Да, наричаме го здравословен егоизъм, които е особено значение за психическото себесъхранение. Игнорирайте, колкото се може повече хорските думи, защото никой друг освен вас не знае истината за вас и за заобикалящия ви свят. Избавяйки се от притесненията и сковаващите чувства, мисли и разбирания, всички имаме шанса да водим един по-приятен живот.