Британският принц Уилям участва в популярен подкаст на Би Би Си с бившия английски футболен национал Питър Крауч, за да повишат обществената осведоменост относно проблемите на психичното здраве, съобщават от двореца Кенсингтън, цитирани от Ройтерс.

Внукът на кралица Елизабет Втора, който е втори в реда за онаследяване на британския трон, през последните години активизира кампанията си по въпросите на психичното здраве, призовавайки хората да говорят открито за проблемите си чрез благотворителната инициатива, наречена Heads Together.

След като обедини сили с английския футбол, кампанията на Уилям за обществената осведоменост относно психичното здраве доведе до преименуването на футболния мач Heads Up FA Cup, като финалът трябва да се проведе в събота.

В изявление на двореца Кенсингтън се казва в сряда, че Уилям се опитва да използва популярността на футбола, за да покаже, че психичното здраве е също толкова важно, колкото физическото здраве.

"Всички ние имаме психично здраве и трябва да останем психически здрави", казва принц Уилям.

"Силата е в това да можете да говорите за вашето психично здраве - това не е слабост", заявява Уилям.

"Знайте, че ако не се чувствате добре и нещо ви притеснява, говорете за това - не е проблем", допълва британският принц.