Д-р Пейо. Така го наричат всички с много любов. Д-р Пейо е всъщност жребец, който благодарение на шестото си чувство открива болни хора, нуждаещи се от подкрепа. И той им я осигурява. Връща усмивката на лицата на много тежко или неизлечимо болни хора.

В началото Пейо и собственикът му Хасан Бушакур, които живеят във Франция, са обикаляли конкурси и шоу програми, но от години са избрали да се посветят на каузата да помагат на хората.

Два пъти в месеца двамата посещават болници и старчески домове, за да повдигат духа и да носят усмивки на тези, които се нуждаят най-много от това. Никой не насилва жребеца да влиза където и да било. Конят сам решава в чия болнична стая да влезе и затова запознати твърдят, че има шесто чувство – винаги избира хора в най-тежко състояние.

Всяко посещение на необичайния терапевт оказва невероятно благотворен ефект върху пациентите. След вече близо 4 години наблюдение над 300 специалиста потвържадват, че д-р Пейо помага при случаи на Алцхаймер, при полагане на палиативни и педиатрични грижи.

Последвай д-р Пейо в Инстаграм >> или във Фейсбук >>