Мандала танцът се изпълнява като жените са облечени с дълги поли или рокли. Тези дрехи са символ на женствеността. В миналото жените са извършвали този танц в храм, като са се събирали на големи групи. Мандала от един от най-женствените танци и зарежда телата с енергия.

Освен с дълга рокля, трябва и да се събуете боси. Важно е да имате пряк контакт със земята. Така може по-добре да почувствате енергията, която тече в недрата ви, и която ще се влее във вас самите.

Мандала означава кръг. Когато жените се събират в кръг и са на големи групи, завихрят много повече енергия и самият танц има много по-голямо въздействие.

Понякога танцът започва с енергийно зареждане на бижутата, които жените носят. Жените се събират, седнали в кръг, с допрени стъпала. В кръга, който оформят стъпалата им, се поставят всички техни ценности. Енергията, която се завихря на подобни летни събирания, зарежда самите украшения и след това те носят сила и хармония на притежателките си.

Снимка: iStock

В началото леко свийте крака в коленете и ги разтворете на ширината на раменете. Ръцете се поставят в ниската част на корема, с допрени палец и показалец, така че между пръстите да се образува женски символ. Счита се, че това е центърът на жената. Тялото се върти по посока на часовниковата стрелка, с плавни движения в ханша. Движението става все по-отривисто и описващо по-широка дъга. След това ръцете също се завъртат около ханша, накрая се вдигат над главата. По така се задвижва енергията около всички чакри на тялото. Танцът завършва отново с ръце, поставени на женския център.

Мандала танцът не е само движение. Той е самовглъбяване. По време на танца всяка жена трябва максимално ясно и чисто да формулира в съзнанието си едно свое желание, което искрено иска да се сбъдне. Трябва да сме честни пред себе си обаче до край.

В мандала танца участват само жени. Присъствието на мъже е силно нежелателно. Това буквално е едно приятно тайнство, което променя психиката и настроението към по-добро и градивно.