Поп звездата Кейти Пери сподели, че използва медитация вместо предписаните лекарства, за да лекува тревожността си, пише "Newsweek".

По време на здравната конференция "Unite to Cure" във Ватикана Кейти Пери разказа широко как духовната практика трансцедентална медитация е помогнала за облекчаване на стреса в живота й.

Снимка: Unite to Cure

"Много ми помогна с тревожността. Вместо да се налага да се обърна към предписаните лекарства, успях да го направя с нея", споделя Пери ползата от трансцеденталната медитация.

"Знаех, че трябва да се грижа за моето психично здраве и ум, който е най-голямото богатство в тялото ми освен сърцето. Знаех, че трябва да го защитавам", допълва певицата.

"Спокойствието, което открих, е отвъд всичко, което някога съм преживяла. Това е много по-различно от спането, всички си казват "Просто ще подремна за два часа". Коренно различно е от спането. Дрямката е като миенето на зъбите, докато медитацията е като конците за зъби. Много хора мият зъбите си, но все още имат много интересен дъх. Така че просто трябва да премахнете плаката", обяснява метафорично разликата между съня и медитацията Пери.

Снимка: Unite to Cure

Певицата също така твърди, че медитацията е ключът всеки да намери автентичния си "аз": "Аз лично открих чрез собствения си опит, че медитацията е ключът наистина да откриеш своето истинско "аз", да откриеш спокойствие, презареждане, психическа сила, физическа сила и имунна сила, за да може да се справиш с този технологичен свят".

"Когато почувствам някаква тревожност, просто вдишвам през носа и издишвам през устата", написа наскоро Пери в Туитър.