Поредният понеделник вече е факт и колкото и да не ви се иска, сте в офиса и четете този текст. Честито на печелившите, както се казва. Обаче, от друга страна, защо да не си го направите по-готин, весел и приятен, така или иначе ще сте цял понеделник на работа? Харесайте си няколко от предложенията и нека работната седмица започне с настроение!

Добро утро

Няма седмица, която да започне добре, без да сте поздравили всички с добро утро. Обикновено повтаряме израза толкова пъти, колкото колеги влезнат в офиса. Ако сте от първите пристигнали, честито. Ще трябва да го кажете доста пъти. След толкова повтаряне утрото просто няма как да не е добро. Почти сигурно е, защото в противен случай сте изрекли лъжа!

Пуснете си любима песничка

Най-бързият начин да се развеселите и да не мислите, че до петък има цели 35 работни часа, е да започнете деня с песен. Ползите са безспорни - ще си тананикате цял ден някое парче, което ви е на сърце и хоп – то дошло време за напускане на офиса.

Снимка: iStock

Направете си кафе в любимата чаша

Не че нямаше да си направите кафе, ако не бяхме написали това... Просто си направете кафе с мляко, с мед, мокачино, фрапучино или чай, за тези, които не пият кафе. И не забравяйте да си тананикате песничката от преди малко.

Вижте кафе или чай предпочитат да пият хората

Изчистете пощата от спам

Служебните имейли след 18 часа в петък са се натрупали. Все пак това не е досадна работа и докато пиете кафе и тананикате, изчистете си пощата. Току сте освободили място за имейл от шефа за увеличаване на заплатата.

Закусете, защото ще са ви нужни сили

Закусихте ли днес? Може би нещо набързо у дома? Сега му е времето да похапнете някой плод или питателно протеиново блокче, които ще ви заситят до обяда, който ви изглежда тооолкова далеко.

Починете си

Докато направите четирите неща от списъка ни и изчетете статията, е станало време за 5-минутна почивка, в която да споделите с колегите как е минал уикендът ви, къде сте ходили с децата, какво си купихте, какво сготвихте и т.н. Сега е моментът.

Снимка: iStock

Време е да започвате със същественото

Направете разбивка на очакващата ви работа и пресметнете какво ще можете да направите днес. Може да си го напишете на лист или на компютъра. Не се насилвайте, ако обемът, който ви очаква е голям. Ще бъдете по-доволни от себе си, ако си поставите по-малки цели и ги преизпълните, отколкото обратното.

Ето сега можете да се усмихнете и да си кажете "Добре дошъл, понеделник"!