На 36 жените имат по-голям шанс да заченат близнаци, твърдят лекарите.
На 36 години Стоянка Мутафова играе роля на баба. 
На 36 светлинни години от Земята е планетата HD 85512b.

36 са новите 18! Жената на 36 става пълнолетна за втори път. Така че смело може да започне да пие алкохол или пък да се изнесе от вкъщи. В този забързан живот има толкова неща за научаване, чувстване и опознаване, че само едни 18 години не стигат. Прекалено много са дестинациите, които очакват да ги посети, много са интересните хора, с които й предстои да се запознае, съществуват и още толкова предизвикателства, които трябва да преодолее, за да се удивлява всеки път от смелостта си. 

Възрастта е въпрос на гледна точка. Важно е как се чувстваме ние самите, не какво пише в ЕГН-то ни. Та това е просто сбор от цифри, някои от които дори не знаем какво значат!

Изберете да живее красиво - не живот, а собствена приказка! Пишете я, редактирайте я, търкайте с голямата гума нещата и хората, които не ви харесват. Сложете си най-яката корица, оставете финала отворен.

Отглеждайте си пеперуди в стомаха. На 18 само са летели, на 36 ще можете и да ги успокоявате. Бъдете разумна, овладяни, а също луди, щури и правете глупости. Има още толкова неща за преоткриване, че буквално ще се зачудите какво въобще сте открили досега. 

И нека от деня на вторите 18 да започнат най-хубавите 100 години от живота ви! Защото е чудесно да ставате на 18. Отново. Останалото е житейски опит!