Месец и половина след като влезе в болница заради симптоми, наподобяващи инсулт, Хейли Бийбър реши да разкаже в подробности за случилото се.

Тя припомни, че през март, докато е закусвала със съпруга си Джъстин Бийбър, е усетила как ръката и половината ѝ лице изтръпват. Хейли не е можела да говори и екипът за спешна помощ, който е дошъл в дома ѝ, е заключил, че 25-годишната жена получава инсулт.

Снимка: Instagram

За щастие докато са пристигнали в спешното отделение, всички проблеми са били изчезнали. Допълнителните изследвания са показали, че тя е имала малък тромб в мозъка, който е спирал притока на кислород. Хейли сподели, че това често се нарича „мини инсулт“.

Може ли противозачатъчните да са причина за проблема?

Тъй като първоначално лекарите на са открили причина за случилото се, дъщерята на Стивън Болдуин се е подложила на допълнителни изследвания. В крайна сметка лекарите са стигнали до заключението, че редица фактори са допринесли за състоянието ѝ.

  • Противозачатъчни – въпреки че е страдала от мигрени, Хейли е започнала да приема противозачатъчни. Според специалистите, които са я преглеждали, това може да е една от причините за мини инсулта.
  • COVID – през февруари Хейли и Джъстин пипнаха коронавируса. И въпреки че се отърваха със сравнително леки симптоми, лекарите не изключват плашещата случка да е резултат именно от това.
  • Пътуване със самолет – третата причина, която би могла да стои зад случилото се, е много дълго пътуване със самолет. За кратко време Хейли е трябвало да отиде до и да се върне от Париж. По време на пътуването тя е спала и не е ставала, което също може да е причина за инсулта.

След изследванията лекарите са стигнали до заключението, че тромбът в мозъка на Хейли е резултат от комбинацията между тези три фактори. „Перфектната буря“, както го определи тя.

Хейли призова жените сред последователите си винаги да се консултират с лекар, преди да започнат да приемат противозачатъчни.

Още по темата: