Краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, прясно краве мляко, кашкавал, пъдпъдъчи яйца, мед и други фермерски и занаятчийски храни от Балкана ще донесе Пролетният фермерски пазар на 19 март в центъра на София.

Производителите на храните – фермери от паркове и защитени зони в Западна и Централна Стара планина, са подкрепени от българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“, който работи за създаването на нов модел за бизнес в зоните от НАТУРА 2000 в България – икономическо развитие чрез опазването на природата.

Ще можете да си купите:

 - биволско и козе кисело мляко и сирене от ферма "Под Балкана" в село Васил Левски (Карловско)

 - пъдпъдъчи яйца на Иван Тинков от Сопот

 - биологичен мед от семейните пчелини на сем. Начеви и Попови от Калофер

 - краве сирене и мляко "От фермата" на Христо Василев от село Нефела, Врачанско

 - краве сирене и кисело мляко от ферма "Чемерник" край село Бов, Врачанско

 - краве и овче сирене от ферма "Угърчин" на Стоян Пелтешки и др.

Пазарът ще се проведе между 11-19 ч. на ул. „Оборище“ между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“. На Пролетния фермерски пазар ще има над 100 производители на чиста храна и био продукти.

Производителите са от цялата страна и всички са малки семейни ферми – плодове и зеленчуци, млечни продукти от ферми, регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преки продажби, ръчен хляб с квас, зърнени, билки, подправки, чай, мед и пчелни продукти, сладка и мармалади, други видове консерви и разнообразие от готови храни – веган, занаятчийски и други. 

На пазара ще има работилници за правене на разсади, музика и добро настроение за всички. Арт ателиета ще зарадват посетителите със сезонни вкусове и аромати.