Как да отслабнем по време на менопауза? От didiivanova.

Започвам с това, че за нас жените е добре да осъзнаем, че както появата на менструацията и забременяването, така и менопаузата са физиологични нормални състояния за нашия организъм.

Наистина има хормонална пренастройка, но тези промени тялото понася много добре в условията на редуване на натоварването с почивка. Затова фокусирайте вниманието върху себе си с любов. Не се критикувайте. Запитайте се какво ще ви зарадва, ако „разчупите” досегашния начин на живот. Най-лесното е да изберете един ден от седмицата и да отделите два часа само за себе си. Предложенията за курсове по танци, спортове на открито и в зала има навсякъде в големите градове. Ако сте в по-малко населено място просто се разхождайте на открито или започнете гимнастика. Поглеждайте се в огледалото и се усмихвайте на „следите” от смело изживения досега живот.

Срещайте се с приятели, с които можете да се посмеете. Вместо сладкишчета и сладолед, поднасяйте плодове. Едновременно с всичко това, за разтоварване на храносмилателната система, можете да започнете деня си с извлек от ленено семе. Вечер една лъжичка ленено семе заливайте с една чаша студена вода и на сутринта изпивайте водата. И така в продължение на 30 дни. Яжте по два-три плода дневно. Пийте вода 1-1,5 л. Не вечеряйте след 20 ч.

Изключете през този месец бялото брашно, захарта, солта и животинските мазнини. Захарта заменете с мед, а бялото брашно с типово или царевично. Салатите и супите посолявайте с калиева сол.

Това, което Ви препоръчвам, е изпитано лично от мен. На добър час и смело към желаното от Вас тегло!