По време на сън или когато почивате, не поставяйте около главата (на 20 см ) и прекалено близо до краката мобилен телефон, аудиоуредба, адаптора за лаптоп или радобудилник. Създаваните електромагнитни полета около тях с течение на времето увреждат нервната система и понижават жизнеността

Усещането за умора може да се породи от цветовете на стените

в помещението, където прекарвате с часове. Например, подобно е въздействието на монохромни червени, жълто-оранжеви, или тъмно сини стени. 

Комбинацията от контрастни цветове на плочките 

в банята или кухнята (бяло и черно), могат да създадат умора в очите. 

Непроветрената работна средата 

или там, където живеете, също може да ви изморява. Дълбокото дишане и разходката на чист въздух са несъмненият начин за противодействи, т.е. за ободряване.

Облеклото и обувките

Дрехите, с които излизаме на вън,трябва да са удобни, съобразени с пропорциите на тялото, а не с модните тенденции. Когато ги носим, трябва да ни е леко, защото 

прекалено стегнатите дрехи ограничават дишането и движенията. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Това води до главоболие и намален тонус. Прекалено стегнатият възел на вратовръзката, постоянното носене на костюм или носене на ненужни палта, също са причина за повишаване на умората. 

Тесните обувки и високите токове принуждават краката да стоят в нестабилно положение. 

Това причинява болки и дори води до деформация на стъпалата.

Ограничете, доколкото е възможно, употребата на дрехи от синтетични материи. 

Забавлявайте се!

Развлеченията са за това. Когато човек си достави удоволствие се отпуска, при което се отделят ендорфини - хормоните на удоволствието. Смята се, че те са "лекарството” на организма при високи нива на стрес и умора. Те правят апетита умерен, освобождават сексуални хормони и укрепват имунната система. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Най-лесният начин за освобождаване на ендорфини са физическите упражнения и смях от сърце.