Нежеланието човек да бъде себе си е причина за множество неврози и всевъзможни комплекси. Родителите, а понякога и учителите изискват други неща от своите деца и ученици, различни от техните възможности. Стремежът да бъде личността, която очакват от него, поражда разочарование и нещастие, ако не достигат сили за подобно постижение. Не трябва да бъдете папагали и да подражавате на някой, който е успял, забогатял и т.н.

Бъдете непринудени, естествени. Бъдете себе си като начин на изказ и поведение; облекло и хобита; маниер на работа и взаимоотношения с околните. Всеки се привлича от оригиналната личност.

Гласът ви е строго специфичен. Походката ви е оригинална. Смехът ви е неповторим. В тези изяви се усеща индивидуалността.  Използвайте я по най-добрия начин с всичко, което природата ви е надарила. Човек познава себе си. Знае на какво е способен. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

За да се изявите в живота, така че да изпитвате щастие, спокойствие и удовлетворение, не подражавайте на другите, колкото й да ви се харесват те. Бъдете каквито сте. Това е вашата сила. Обичайте се!