Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и принцовете Хари и Уилям се включиха в клип, посветен на менталното здраве. Триминутното видео предизвика такъв интерес при излъчването му по британските телевизии, че малко след това предизвика кратък срив в сайта на кампанията.

Клипът е част от инициативата "Every Mind Matters" (Всеки разум има значение) и е по сценарий на Ричард Къртис, познат на всички ни с романтични комедии "Четири сватби и едно погребение" (1994) и „Наистина любов“ (2003).

Разбира се, приказната четворка (някои англоезични медии използват това прозвище – "Fab Four") няма как да участва в кадрите, защото кралският етикет не позволява това, но се включват в клипа с гласовете си.

Това е първата съвместна инициатива на двете семейства, след като през юли те разделиха благотворителните си дейности в две отделни организации.

В началото на клипа чуваме гласа на Уилям: „Всеки познава това чувство. Когато животът взима връх над нас. Милиони от нас в цялата се изправят пред предизвикателствата на менталното здраве. Независимо от възрастта, независимо от причините за това, както и от интензивността на заболяването“.

Принц Хари добавя: „Твоят брат, твоята майка, приятел, колега или съсед... Очакване. Озадачение. Надежда. Болка. Мислим, че нищо не може да се направи.“

„Но това е толкова погрешно. От днес има нов начин да помогнем“ – включва се Меган Маркъл.

А Кейт Мидълтън добавя: „Можете да се възползвате от безплатен онлайн план, за да се справите със стреса, да подобрите настроението си, съня си и да почувствате, че нещата са под контрол.“

Включването на "Fab Four" в подобна инициатива не е изненада. За наблюдателите на британския кралски двор е по-любопитно в каква ниша ще се насочи създадената през юли благотворителна фондация на Хари и Меган – Sussex Royal. Според запознати, акцентите ще бъдат в екологията и равенството на половете.