Да, студеното време не е приятно, но пък има своите предимства с цветовете и спокойствието. За да се усети романтиката в мрачния следобед ароматни свещи с мирис на канела или ванилия ще създадат уют и няма да се интересувате какво е времето навън. Не пропускайте възможността за сауна или джакузи с топла минерална вода. 

Дъждовните по-мрачни дни не само понижават настроението на хората, но провокират защитните сили на организма. Лекарите не отричат влиянието на промяната на времето върху здравето. Големите температурни разлики между топлите дни и студените нощи са стресов фактор за организма, което го прави по-податлив на инфекции. Не допускайте навън или у дома да ви бъде студено. Спрете да пиете охладени напитки. Не упорствайте да извадите есенните дрехи и затворените обувки. Най-лесно се изстива от студените крака.

Есента е сезонът на планирането. Фокусирайте се върху това, което искате да промените в живота си. Ако искате да се научите да готвите, сега е най-подходящият момент. Ако искате да отслабвате - също. Изобилието от плодове и зеленчуци увеличава възможностите за здравословно хранене.
За подобряване на настроението в мрачен ден като днешния подходящ за намаляване на безпокойството е шипковият чай, който подобрява храносмилането и засилва апетита, ако се пие преди всяко хранене.

Накрая, но не на последно място по значение, е да се усмихваме и да запазим настроението си, независимо че навън вече не е лято.

Това е финалът на разговора ни с радиожурналиста Светослав Николов, който беше излъчен в ефира на bTVRadio на 26 септември 2014 г. Повече по темата може да научите от аудиозаписа, публикуван в началото на поста "Лошо ли е лошото време”.