„Като ме видите да бълвам глупост след глупост, да се заяждам, да се оплаквам, да рева и да съм супер, мега, хипер чувствителна и объркана - това е тежък ПМС. Моля, някой да дойде да ме разтресе яко!” 

„Не знам какво ми беше вчера и онзи ден, явно това е ПМС, за който само съм чувала, но никога не съм имала. Сега за пръв път ми се случва - ужасна раздразнителност, депресия, сърцебиене... Развиках се на родителите си, на които обикновено козирувам, каквото и да кажат... Днес ми дойде и съм значително по-добре.”

Тези истории не са извадка от вестник, а реални случки от истинския живот. Момичета споделят как са се чувствали преди и по време не менструация. Болките и раздразнителността са най-често срещаните симптоми, които вгорчават живота не само на жената, но и на хората около нея.  

Знаете ли, че са диагностицирани над 150 симптома, свързани с ПМС (предменструален синдром)

Ето само част от тях – депресия, плач, промяна в настроението, невъзможност за концентрация, проблеми със съня, крампи, чувствителност на гърдите, подуване на стомаха, главоболие, проблеми с кожата, болки в кръста, апатия, липса на енергия.

Причината за тези ГОЛЕМИ проблеми всъщност са малките хормони

След овулация нивата на естрогена и прогестерона се повишават. Това продължава до първия ден на менструацията. Двата хормона обаче са опоненти - прогестеронът не позволява на естрогена да се покачи прекомерно. Затова, когато няма достатъчно прогестерон, нивата на естрогена стават много високи. Именно този излишък предизвиква симптомите, свързани с предменструалния синдром. Тези физически дисбаланси се отразяват и на психическото състояние на жената - освен болките, тя рязко променя настроението си, тревожи се, не е уверена в способностите си и т.н. 

Снимка: iStock

Най-добрите приятели на жената по време на цикъл са тишината, шоколадът и Лейди Хармония

Внимание! Код червено!
Някои жени наистина стават зли и непоносими преди цикъл. Не защото са такива по характер, а защото болката и дискомфортът са наистина неприятни. 
Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве. Основната действаща съставка е Агнус кастус. Той регулира по естествен начин синтеза на прогестерон. Косвено влияе и на допамин рецепторите, на ендорфините и на рецепторите за болка, като по този начин облекчава неразположенията по време на менструалния цикъл.

Лейди Хармония съдържа и екстракти от:

центела азиатика - влияе благоприятно на кожата и съединителната тъкан и действа срещу мастните отлагания и целулита; 

репей - укрепва съединителната тъкан и стимулира синтеза на колаген;

гроздово семе - има силно антоксидантно действие и поддържа здравината на кръвоносните съдове.

Растителният витамин D3 допринася за здравината на костите, имунната система и нормалното делене на клетките, а органичният селен (L-селенометионин) защитава от оксидативен стрес и влияе положително върху косата и ноктите.

Ако и вие сте сред тях и не намирате лек дори на дъното на бурканчето с течен шоколад, може би е време да го потърсете на друго място.

Снимка: iStock