Всеки човек намира удоволствие в една хубава гореща чаша чай. Особено през студените зимни дни. Какво ще кажете обаче, ако ви предложим билка, която не само ще ви накара да се почувствате страхотно, но и ще повлияе благоприятно на здравето ви? Прочетете по-долу за невероятните свойства на чая тигуанин.

Подпомага храносмилането
"Железният Буда", подобно на другите китайски черни чайове, може значително да подобри храносмилането ви. Благодарение на съставките си, част, от които биват и различни антиоксиданти, той има противовъзпалително действие, което пък от своя страна спомага правилното функциониране на храносмилателната система.

Забързва метаболизма
Черният чай забърза метаболизма ви до два часа след прием, но не с това приключва положителният му ефект. Освен че тигуанинът ще ви помогне да се избавите от последните два килограма, той ще ви позволи да се радвате на вкуса му без да се налага да добавяте допълнителни подсладители.

Снимка: Thinkstock

Подсилва костите
Учените доказват, че редовният прием на черен китайски чай подсилва плътността на костите. Това пък ви предпазва от развиване на различни болести, като остеопороза например. Съветваме ви да заложите на чаша чай дневно, която гарантирано ще ви снабди с всички необходими минерали за по-здрави и силни кости.

Подобрява кожата
Различните алергии и екземи са част от ежедневието на много хора. Добрата новина обаче е, че тигуанинът влияе изключително благоприятно върху състоянието на кожата. Няколко изследвания доказват, че съчетан с подходящо лечение, черният чай ускоряват показва резултати само след месец.