Писна ли ти да си сама, да няма с кого да се целуваш, да прекарваш вечерите си пред телевизора? Омръзна ли ти да няма за кого да облечеш червена секси рокля, да се чувстваш самотна и изоставена на празници? А знаеш ли, че когато един мъж те погледне, той вижда точно това – отегчена, самотна жена. Няма как да пожелае да има такава в живота си! Простичко и лесно е – за да промениш живота около себе си, трябва първо да промениш себе си, като започнеш от мислите си.

Постави себе си на първо място

Не, това не означава да си егоист. Това само ще те направи човек с приоеритети. Постави себе си преди приятелите си, родителите или мъжете кандидати. Ако искаш да промениш нещо в себе си – промени го. А след това се приеми абсолютно безрезервно, дори промяната да не се е случила докрай и все още да виждаш някакви недостатъци. Приеми се безрезервно, такава, каквато си! Независимо от това дали си допуснала грешка, имаш пъпка или мислиш, че си дебела.

Научи се да казваш „Не”  

Звучи като съвет клише, който дават лъскавите списания, но всъщност е малко нещо, което ще промени много в живота ти. Когато някой краде от времето ти, за да ти се оплаква от житейската несправедливост, просто му кажи Не. Ти нямаш нужда да слушаш това!

Не очаквай от другия това, което сама не можеш да си дадеш

Ако сама не си влюбена във себе си, няма как друг човек да се влюби в теб. Мъжете виждат в теб това, което ти самата виждаш. Задай си въпроса – ти самата би ли се влюбила в себе си? Защо? Какво харесваш? Какво не ти допада? Превърни себе си в това, което ще харесаш. Защото мъжът до теб ще има същите изисквания, каквито имаш ти към себе си. Ако не се харесваш пълна – и той няма да те хареса. Но ако мислиш, че килограмите ти те правят чаровна – със сигурност ще откриеш такъв човек, който ще мисли същото.

Снимка: iStock

А защо всъщност искаш някой да се влюби в теб?

Ако си си самодостатъчна, нямаш нужда от друг човек. Ако търсиш някой, който да запълва собствените ти липси, правиш най-голямата грешка в живота си. И дълго време ще чакаш такъв човек да се влюби в теб. Истинската връзка се гради от завършени личности. Представи си къща от тухли. Стабилните стени се изграждат от здрави тухли. Счупените тухли в зида само ще го направят нестабилен. Когато ти се почувстваш добре в кожата си, завършена, самодостатъчна, реализирана – със сигурност ще намериш същия човек, с когото да изградите връзка.

Ако си отчаяна от липсата на мъж, това отчаяние ще бъде усетено и ще подейства на мъжа като нервно-паралитичен газ. Мъжете просто имат силно развити сетива за жени в нужда. Ако ти трябва партньор, за да се добиеш с дете, просто защото годините си вървят и усещаш, че времето ти изтича, мъжът веднага ще усети това. И ще избяга от теб, без да иска да чуе обясненията ти.

Не отлагай нищо живота само защото искаш да го направиш с някой мъж
Ако ти се ходи на романтичнен круиз – иди.
Ако ти се пътува до Париж – пътувай.
Ако ти се разхожда по каналите на Венеция – разхождай се.

И тогава, когато най не очакваш, той ще се появи и ще се влюби в теб истински!