Когато гаджето или съпругът ти е член на кралското семейство, правилата на играта се променят коренно. Няколко неписани правила вече са част от ежедневието на Меган Маркъл като херцогиня на Съсекс, като това, че не може да играе монополи или да излиза сама на публични места.

Едно от неписаните кралски правила гласи, че публичните прояви на любов и близост от страна на членове на фамилията се смятат за неприлични. Това е и причината да виждаме толкова рядко Кейт Мидълтън и принц Уилям хванати за ръка, камо ли пък да се целуват. Естествено, изключения от правилото съществуват, като например официалните снимки ден след сватабата им, когато двамата излизат от Бъкингамския дворец, за да се отправят на тайно сватбено пътешествие.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кейт и Уилям разменят бегла целувка през юли 2011 година, когато херцогинята на Кеймбридж поздравява съпруга си за победата на отбора му по поло.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2014 година двамата са снимани, държейки се за ръце, докато наблюдават състезание по плуване.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това обаче, което прави силно впечатление не е неписаното правило, а изключението от него. За разлика от брат си и половинката му, принц Хари и Меган демонстрират публично своята любов. Не са никак малко случаите, в които двамата се появяват на събитие, хванати за ръка и дори целуващи се.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Експертът по кралски протокол Мика Майер обяснява, че подобно поведение е нетипично за кралските особи, но при Хари и Меган нещата се получават някак естествено и жестовете им изразяват честването на периода им като годеници. Не съществува протокол, който изрично да казва, че те не могат да показват обичта си един към друг на официални събития.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това, което останалите членове на кралското семейство правят, е да следват примера на кралица Елизабет, която рядко може да бъде видяна да държи ръката на съпруга си принц Филип.