Жените и мъжете са различни и това се вижда особено много в различните начини, по които те реагират в еднакви ситуации. Да поговорим за секс... или по-точно за това, което се случва след това.

Какво прави жената след секс?

Щастлива от хубавото преживяване, жената се разтапя от нежност. В природата й е да споделя щастието си и да изразява подсилените от хубавия секс чувства. Жената става разговорлива, иска да изразява чувствата си. Гушкането и продължаването с ласки след кулминацията са част от случващото се между двамата.

Какво прави мъжът след секс!

В същата ситуация мъжът реагира по различен начин. Той е изморен от физическата активност и от еякулацията. Твърде ленив е, за да говори и твърде изморен, за да продължи да гушка и гали. Затова обикновено се обръща и заспива.

Как жената тълкува заспиването на мъжа след секс?

Обикновено жената остава огорчена от пасивното поведение на мъжа. Често тя приема като обида това поведение. Чувства се пренебрегната или дори използвана само за задоволяване на сексуалните нужди.


Какво всъщност значи заспиването на мъжа след секс?

Причините поради които мъжът заспива след секс са много. Но нито една от тях не е свързана с интимните отношения помежду ви. Всъщност, ако мъжът заспи след секс, това е компимент за жената. Това означава, че между двамата се е случило нещо наистина хубаво, в което и двамата са вложили всичко от себе си.

След оргазъм в тялото на мъжа се случват промени на химично ниво. В организма се освобождава биохимничен пролактин, което кара мъжа да се чувства изморен.

Оргазмът на мъжа е външен – чрез еякулация; докато при жената е вътрешен – експлозия. Това означава, че той губи много повече енергия от нея. Именно затова след оргазъм може да не е склонен да говори и да се гушка.
 
Запомнете, че ако той заспива след секс с вас, това в никакъв случай не означава, че има нередности във връзката ви и той не ви обича. Неговата реакция всъщност показва колко щастлив и доволен е той от случилото се.