Според бритнаските изследователи, мъжете най-често лъжат по време на първата среща. Целта? Да впечатлят жената, разбира се.

Малките невинни лъжи помагат, за да се разчупи скованата атмосфера и да се създаде по-добра комуникация, но преувеличенията, засягащи работата, връзките и имуществото е по-добре да се избягват.

Ето и въпросите, на които мъжете обичат да дават неточни отговори:

Работата - 47 на сто от мъжете са излъгали при описанието на позицията си, а една четвърт от тях направо са казали, че работят нещо друго.

Връзките - за предишните си връзки лъжат 38%. От тях 41% признават, че са намалили броя на връзките си, а 19% са ги увеличил. 6% пък направо са скрили, че и в дадения момент са във връзка.

Интересите - по въпроса за хобитата и интересите си, лъжат една четвърт от мъжете. Повечето признават, че са играли театър, преструвайки се, че се интересуват от същите неща, както и дамата, с която са на среща, съобщава БГНЕС.

Колата – само 19% от мъжете се опитват да се „докарат” с различна от реалната си кола. От този процент 78% са излъгали, че имат по-хубава кола от това, което реално имат.

Стандарт на живот - 12 на сто от мъжете лъжат по въпроса как живеят. Половината от тях казвали, че имат къща или апартамент, независимо че живеят под един покрив с родителите си.