Първи знак – приятно усещане и комфорт
Изразът “летя от щастие” напълно описва чувството, което можем да изпитваме когато сме срещнали любовта. Неподготвени, изведнъж сме завладени от този водовъртеж от емоции, които, колкото и противоречиво да звучи, ни карат да изпитваме спокойствие и комфорт. Когато сме с любимия човек, можем да бъдем напълно себе си – не играем ничия друга роля, освен нашата.

Втори знак – завладяваща необходимост от другия
В любовта няма време за губене. Когато имаме шанса да усещаме подобно чувство, не ни се иска да прекараме един ден без да чуем или видим любимия човек. Не става въпрос да бъдем обсебващи – не, напротив, дори две думи да бъдат разменени е достатъчно, за да се чувстваме добре и да знаем, че другия е добре. Също така в тези моменти ни се иска да изкрещим на целия свят колко много обичаме другия. Колкото и бързо всичко да се развива, не изпитваме неудобство от това да показваме чувствата си към другия пред останалите – с прегръдки, целувки и други нежни жестове.

Трети знак – тялото си казва думата
Когато сте заедно пулсът ви се ускорява, усмихвате се (понякога и без причина), не може да откъснете поглед от другия, тялото ви е привлечено като магнит. Склонни сте да кажете на другия: "Ти си причината да се усмихвам!" Енергията, която излъчвате ви сближава. Не се залъгвайте, езикът на тялото е много точен. 

Четвърти знак - усещане за Déjà-vu
Странно, но факт – когато се влюбите от пръв поглед имате чувството, че това е напълно естествено усещане. Все едно никога не би е било страх да се влюбите – изведнъж всички мисли, отнасящи се за любовта, мъката и търсенето на идеалния партньор изчезват. Също така действията ви са по-спонтанни, не както преди когато всичко се е случвало „стъпка по стъпка”, всяка една обмислена предварително с часове. Сигурни в себе си, се отдавате на тази любов, която е толкова чиста, искрена и силна.