Всички сме чували какви ли не клишета, свързани със секса и мъжете. Но дали всичко е вярно? Оказа се, че не - или поне така твърди световноизвестната сексоложка Дария Вебер. Според нея има три неща, които се вменяват на всички мъже що се отнася до предпочитанията им в секса.

„Да, силният пол харесва тези работи, но далеч не толкова, колкото им се вменява“, уточнява тя. Именно заради това сексоложката решава да развенчае три от най-големите секс мита, свързани с мъжете. Ето кои са те:

Снимка: iStock



1. Мъжете обичат черно и червено бельо

Според сексоложката изследванията многократно потвърждават, че цветът на бельото няма никакво значение за мъжа и не може да е масов фетиш.

Няма значение дали е червено или черно, мъжете обичат прозиращо или максимално разкриващо бельо - и най-вече липсата му.

Снимка: iStock

2. Всички мъже са луди по обезкосмените интимни зони на жените

Това наистина е тренд от последното десетилетие, но повечето мъже предпочитат зоната на бикини да е с кокетна интимна прическа или ивица. Има и такива, които са спокойни, когато в интимната зона на жената има недокосната „естествена растителност”.

„Следователно е невъзможно да се твърди, че това е факт, който важи за всички мъже“, казва сексоложката, цитирана от Dete.bg.

Снимка: iStock

3. Мъжете обичат позата ездачка, защото е красива

Според сексоложката мъжете много обичат да наблюдават процеса на проникване по време на секс, тъй като често виждат подобен сюжет в порното. Същото се отнася и за позата на ездачката.

„Те обичат, когато една жена е отгоре, но не толкова за гледане, а защото в този случай жената доминира, а това също е еротичен сюжет от порното“, казва Вебер.