Ако сте успели да си осигурите първа среща - браво на вас! Сега обаче наистина започва по-трудната работа... Как да си осигурите втора среща - защото предполагаме, че искате такава, нали?

Разчитате ли само на чар, привлекателен външен вид, демонстриране на възможности…? Или предпочитате да се доверите на съвети от рода "просто бъди себе си". Е, всичко това със сигурност ще ви бъде полезно. Но нищо няма да ви гарантира втора среща така категорично, както да споделите храната си. Точно така - независимо дали ще оставите това само за десерта.

Британски психолози от университета в Лийдс са анализирали хранителните навици на двойките от телевизионното шоу "First Dates" по "Channel 4", където потенциални партньори са провеждали срещи "на сляпо" в ресторант. Специалистите сравнили близо 60 първи срещи, при които двойките споделили храна по между си с 49 срещи, при които това не се случило.

Резултатът? Повечето от хората, споделили храната си, са си осигурили втора среща, докато по-малко от половината, които не са го направили, са получили втори шанс.

Изводът? Най-безотказният начин да си осигурите втора среща, е да споделите храната си, като десертът се е оказал най-популярното ястие за споделяне.

Снимка: iStock

Съществува "преобладаващо" съотношение между споделянето на храната и получаването на втора среща, тъй като споделянето на храната като ухажване може "да сигнализира за сексуален интерес", пишат изследователи в списание "Appetite".