Късна вечер. Прибирате се в  неговия апартамент, едва се отлепвате от страстната прегръдка в антрето и през смях и целувки стигате до спалнята. И двамата знаете какво предстои. Освежавате се в банята и хвърляте бърз поглед в огледалото.

Да останете ли с грима, да го измиете или да го обновите?


Външният вид до голяма степен зависи от етапа, на който са връзката и отношенията ви.  Ако сте с този мъж отдавна, той със сигурност вече ви е виждал и с грим, и без грим, и с рошава коса, и подпухнала от безсъние (само не допускайте да ви види с пеньоар и ролки на главата, докато си обезкосмявате краката – това наистина може да убие всяка романтика). Ако сте на този етап, без никакви притеснения ще свалите грима си, а с него и всички сексуални задръжки.
Но ако това е първата или втората ви среща?

Гримът често е източник на самочувствие и увереност. Липсва ли той и покаже ли се досадната пъпка отдолу, самоувереността може да отиде по дяволите.

Колкото повече грим имате по себе си, толкова по-трудно ще се решите да го свалите.

Толкова по-голям е и рискът в спалнята му изведнъж да се появи "друга" жена, не тази, с която се е прибрал.

Гримът и сексът не са несъвместими, просто трябва да се намери златната среда.

Някои жени прекаляват с употребата на козметични продукти, в стремежа си да станат по-привлекателни за мъжа. Представете си следната ситуация – жената се пъха в леглото и бавно и еротично се намазва от главата до петите с лосион или крем за тяло. Съблазнителните движения може и да възбудят мъжа допълнително, но ако жената е покрита цялата със слой химия, нито целувките ще са толкова вкусни (опитвали ли сте на вкус този лосион?), нито прегръдките ще са толкова стабилни.

Трябва да се внимава и с парфюмите. Преди страстите съвсем да се разгорят, някои жени решават да променят миризмата си с няколко пръскания не само зад ушите, а и върху половите органи. Смесването на естествената миризма на вагината с парфюма може да даде доста неприятен резултат.

Дерматоложката Оксана Шилина дава следните съвети:

устниКогато вземате душ, използвайте овлажняващ душ-гел. Ако той е с приятен аромат, дори няма да имате нужда от парфюм.

устниЗа да скриете кожните дефекти, използвайте тонален крем или пудра на прах без аромат.

устниПолзвайте само висококачествени спирали за мигли. Тогава само един слой ще е достатъчен, за да подчертае красотата на очите, но същевременно няма да е прекалено и да се размазва, когато се целувате и гушкате.

устниНанасяйте лек грим – и на клепачите, и на устните. След секс може да вземете душ и да измиете всичко, останало по лицето си. Ако нямате сили да стигнете до банята пък, няма защо да се притеснявате – лекият грим по-трудно се размазва и няма да рискувате на сутринта да се събудите, прилищаща на клоун.

Според социологическо изследване, направено в университета в щата Охайо, използването на козметика от жените потиска сексуалността на мъжете. Сексологът Валери Петровски споделя, че е имал много случаи на еректилна дисфункция (импотентност) в практиката си. Причината за мъжката несполука била в използваните от жените пудра и червило. Тези поводи го карат да изкаже твърдото мнение, че

сексът и козметиката са несъвместими

Разбира се, когато и двамата изгарят от страст и искат секс тук и сега, такива чуденки като „Да ходя ли под душа?” и „Да изтрия ли спиралата?” са последното, с което съзнанието се занимава. Съвсем нормално е тогава жената да не сменя „бойната си окраска”, че дори и изобщо да не помисля за нея. В този случай по-странно би било тя да прекъсне любовната игра, търчейки към банята, за да подсили грима си.

Не художествена измислица, а реалност са и следните случаи – мъжът да се оплаква на приятелите си, че всеки път, когато прави секс,

все едно спи с пластмасов манекен или с работничка в химична лаборатория.

Когато мъжът целува жената, той не трябва да усеща вкуса на пудрата, нито по езика му да полепват капчици от току-що поставения парфюм.

Хубавият секс мирише на чиста кожа, пот и феромони.

Естествените миризми и вкусове най-лесно се възприемат. За да експериментира, двойката трябва да е настроена на определена честота, защото сексуалните нововъведенията най-често се посрещат с недоверие.

Всъщност няма нищо лошо в това да се покажеш пред мъжа в естествения си вид. По-добре това да стане рано, отколкото на етап, в който чувствата вече са се задълбочили. От друга страна, изграждането и поддържането на илюзорен образ изисква доста усилия. Много мъже възприемат грима като неискренност от страна на партньорката си.

ИзводЪТ
Гласуваме За – душ преди и след секс.
Гласуваме За – сваляне на грима без капчица съжаление и съмнение.
Гласуваме За – цялостното отдаване на чувствата, а не на мисълта „О, боже, той ще ме види без фондьотен!”.

И малко смях по темата
- По какво можеш да познаеш, че гаджето ти е хапнало нещо след секс от твоя хладилник?
- По червилото върху краставицата.