Когато инсталирах приложението си на мобилния си апарат, признавам, учудих се от самата себе си. Помислих си: "Какво ми става!"

Но щом включих Tinder и започнах да разглеждам функциите на програмата, забравих мигновено за своите опасения. Истината е, че нямах поставена цел, нито очаквания. 

Аз съм Ирина, графичен дизайнер, илюстратор на детски книжки и сингъл майка на 8 годишен разбойник. Щастлива жена съм, какво повече да иска човек?! Предизвикателство. 

Водена от силното чувство на любопитство навлязох в мрежата на Tinder и ето какво стана. За три седмици мога да се похваля с значителен актив от покани за неангажиращи срещи по питие от симпатични мъже... предимно женени. Тъжно, но факт. Истината е, че в Tinder не всички посочват, че са обвързани, затова е разумно да питате, за да си спестите разочарования. 

Междувременно получих и предложение за работа, което ме озадачи. Тогава осъзнах, колко са премесени характерите на съвременните социални програми. 

За кратко време, аз, която си мислеше, че Tinder няма да ме доведе до никъде, се озовах във водовъртеж от срещи. 

Следобедно кафе с чудесен мъж привързан силно към малката си дъщеря, голф играч и аматьор по пилотиране на самолети; посещение на романтичен джаз концерт и няколко дълги разговора с безспорно колоритни личности, след които въздъхнах щастливо и си казах, че всичките ми проблеми са дреболии. Признавам, че падна доста смях и по време на преписката с един арменец.

Е не срещнах любовта на живота си, но едно запознах се с нови хора, с които, кой знае, мога да завържа добри приятелства. 

Хубавото на цялото това преживяване бе, че се отдадох на всяко едно преживяване с лекота. Това е възможно, единствено и само, ако нямаме очаквания и не си поставяме определени цели, навлизайки във виртуалния свят на Тinder. 

Въпреки всичко, продължавам да вярвам, че любовта съществува и можем да я намерим по невероятен начин. За някои това е именно Tinder.