#Каква е разликата между „вагина” и „вулва”
От техническа гледна точка под „вагина” се разбира мускулния, еластичен канал, който води до шийката на матката и самата матка. Това е "отвор", където пенисът или пръстите проникват и откъдето бебета преминава по време на раждането.
"Вулва" е термин, описващ съвкупността от всички външни женски полови органи. Вулвата включва влагалището, венериния хълм, големите и малките срамни устни, уретрата и клитора.

#Жените също могат да получат ерекция
Точно както пениса на мъжа набъбва поради нахлулата в него кръв по време на възбуда, същото се случва и с клитора на жените. Когато той набъбне, двете вътрешни срамни устни се разтварят, което дава шанс на клитуро да се надуе и да стане чувствителен на допир.
Добре е мъжете да знаят обаче, че главата клитора може да стане силно чувствителна, а прякото дразнение върху нея да предизвика болка, прибиране под предния капак и така да се стопира по-нататъшното стимулиране.

#Клиторът е електроцентрала за удоволствия
Със своите от 6000 до 8000 нервни окончания главичката на клитора е един от най-чувствителните на допир органи на човешкото тяло. За сравнение главичката на пениса има около 6000. В действителност това е единственият човешки орган, който съществува единствено и само за удоволствие. Добре е обаче, когато партньорът го стимулира, към ласките да се включва не само връхчето, но и останалата част от клитора – това ще направи усещането за наслада при жената още по-силно. Има някои специални пози по време на секс, които работят за възбуждането на целия клитор, и с които е добре мъжете да се запознаят по-обстойно с тях.

#Само защото влагалището на жената не е влажно, не означава, че не е възбудено
Има периоди, през които вагината не отделя достатъчно влага или я отделя по-трудно, но това не означава, че в такива моменти жената не изпитва възбуда. Обикновено това е времето след края на менстуалния цикъл. Някои лекарства и антихистамини също могат да предизвикат затруднено овлажняване на вагината, поради хормоналните промени, които те предизвикват в тялото. В такива случаи е добре мъжете да бъдат по-търпеливи.

#Повечето жени не достигат до оргазъм с вагинален полов акт
Повечето мъже си мислят, че жените изпитат оргазъм с влагалището, благодарение на техните умопомрачителни пениси, но всъщност това не е така.
Всъщност, едно проучване през 2009 г. разкри, че около 75 % от всички жени никога не достигат до оргазъм само от полов акт (т.е. без помощта на секс играчки или устна стимулация). Това означава, че мъжете трябва да са наясно с факта, че когато правят секс с партньорката си, да помислят и за външна стимулация, насочена към и около зоната на клитора. Това е далеч по-приятно и желано удоволствие за жените от самото проникване.

#Всяка жена е различна и се нуждае от индивидуален подход
Една от най-големите грешки, които мъжете правят по време на половия акт, е като прилагат едни и същи приоми за предизвикване на удоволствие, без да подозират, че те няма да работят при всяка жена еднакво. С други думи – за да угодите на една жена, трябва да прилагате индивидуален подход. Например някои жени се нуждаят от дълга стимулация, докато изпитат наслада, други – свършват само с едно докосване, а трети изпитват до оргазъм само чрез проникване. Разговаряйте с нея, почувствайте какво за нея е най-приятно, и едва тогава действайте.

#Това е начинът, по който се намира G-точката
G-точката е много спорна тема в света на гинекологията. Докато някои експерти смятат, че тя имат своя точна локализация, други се съмняват, че дори съществува. Повечето експерти считат, че G-точката е изградена от жлези, разположени в близост до уретрата. Според тях това е област, която предизвиква различни степени на удоволствие и се намира на различно място при различните жени, поради което мъжът трябва да положи мъничко усилие, за да открие точно къде е тя:
- След като вагината е достатъчно добре овлажнена, партньорът поставя двата си пръста във вагиналния канал и напипва мястото;
- След като открие мястото, партньорът започва да го разтрива нежно с възглавничките на пръстите си, като в същото време с дланта на другата си ръка натиска леко корема на жената, така че да усили контакта между точката и пръстите му във влагалището й;
- Започва първо се с лек натиск, а след това с малко по-силен, което трябва да доведе жената до хубав и силен оргазъм.