Когато трябва да изберем подарък за любимия, минаваме през периода на обмисляне и чудене, следва избирането, сравняването и накрая покупката. Но на кого не му се е случвало да забрави някой повод за празнуване?! Хайде сега – хора сме все пак.

Тогава на помощ идват подаръците жестове. За някои това може да се стори като отбиване на номера, за други пък и тук важи олимпийският принцип – важно е участието, а не наградата, трети ще се замислят дали той го заслужава.

Ето няколко неща, които може да направите за любимия, ако наоколо няма магазин, откъдето да купите подарък, или искате просто да го изненадате. За тях не ви трябват нито пари, нито лъскава опаковъчна хартия.

1.    Десктоп с муцунки
Направете колаж от ваши общи фотографии с помощта на Photoshop или друга програма за обработка. Новата снимка сложете като десктопа на лаптопа. Следващият път, когато половинката ви го отвори, от там ще го посрещнат вашите мили муцуни.

2.    Изненада под душа
На чисто огледало в банята с пръст напишете някакво послание – „Обичам те!”, „Целувам те! „Бау!” или друго. Когато в помещението се пусне гореща вода и огледалото се изпоти, надписът ще стане видим. Изненадата под душа със сигурност е приятна.

3.    Запечатано с любов
Вземете обикновена бяла домакинска салфетка и я сгънете като пощенски плик. Сложете червило на устните си и поставете отпечатък от него в плика. Затворете го и го поднесете на любимия.

4.    Като будистките монаси
За да покажат преходността на материалното, монасите от будистките храмове имат практика в продължение на месеци да правят сложни и красиви мозайки от пясък. После само с един повей на вятъра или издухване, мозайката бива разрушавана. Подобна мозайка може да направите и вие - разбира се по-малка, отнемаща по-кратко време и усилия. Едва ли ще имате цветен пясък по ръка, но вместо него може да използвате черупки от сварени яйца, начупени на ситно. Подредете ги по избран начин върху чиния или друга подложка - надпис (Ч.Р.Д!, Ти си на супер), сърце, цвете или др., подлесете я на мъжа до вас, а после заедно издухайте черупките. С този жест ще покажете, че материалното може и да е преходно, но вашата любов не е.