Секс

В масовата култура почти постоянно става дума за секс и логично той е издигнат на пиедестал. Сексът е един от стълбовете на една връзка и затова може да се каже, че наличието му може да запази връзката, а липсата му - тотално да я съсипе. Незадоволителният секс е проблем за много двойки и причините за него може да са различни: от несъответствие в работното време през скуката до физиологични проблеми. Или просто вече не сте си интересни. Всичко това води до следващия проблем.

 

Изневяра

Изневярата е сянката, която дебне над всяка връзка. Въпреки че за нея винаги има причина, тя в огромна част от случаите става причина за разпадането на връзките.

Според изследване на университета в Чикаго, 25 % от женените мъже и 17 % от омъжените жени са признали, че са изневерявали. Тези цифри със сигурност са се увеличили, освен това не включват неженените двойки.

Причините, поради които хората изневеряват, са от сексуално незадоволеност до нещастна връзка. Изневярата поражда липса на доверие в двойката и по-често завършва фатално за връзката, а оказва въздействие и върху следващите връзки.

Пари

Накрая се оказва, че парите са проблем за тези, които ги имат и за тези, които ги нямат. Има много неразбории около това как партньорите си харчат парите и особено много, ако парите не са достатъчно. Проблемът е, че в повечето случаи двойките не споделят еднаква визия за парите и по-точно за значението и предназначението им. Както и какво са готови да жертват в името на това да ги получат.

Комуникацията

Става въпрос на кого говорите и как това, което казвате, оказва ефект върху връзката ви. Това е много важно за една връзка. Голяма част от двойките имат проблеми, защото липсва комуникация или комуникацията не е ефективна.

Трябва да е ясно, че крясъците, скандалите и обидите не са комуникация и не постигат никакъв положителен ефект. Подобно поведение говори за това, че имате нужда да говорите, без да бъдете слушани и това не прави комуникацията.

Ако имате проблеми с партньора си, слушайте повече и говорете по-малко. Иначе ще изпуснете да разберете какъв е наистина нейният проблем и много скоро това ще стане и ваш проблем. Освен това, ако слушате повече, това ще породи респект в партньора ви и ще я накара да слуша вас повече.